Aan de Slaagseweg in Hoogland-West staat een schuurtje met daarop -nog nauwelijks zichtbaar- wat restanten van een tekening. Jaren geleden was het een kleurrijk kunstwerk (kijk maar op de foto hierboven). De titel was: ‘Boer zoekt koe’. En je kon er ‘de koe in de kont kijken’!

Slaagseweg schuurtjeDe schildering was een graffiti-achtige bewerking van het boerenschuurtje in het weiland, waar de Coelhorsterweg overgaat in de Slaagseweg, tegenover het fietspad naar de Malebrug. Het schuurtje staat er nog steeds. Maar de tekening is niet meer zichtbaar en vergaan.

Urban Wijland

De bewerking van het schuurtje is destijds gedaan in het kader van een activiteit van ‘Urban Wijland’. Deze projectgroep stond voor spraakmakende kunst: in het weiland en in de stad. Urban Wijland bood een platform aan Amersfoortse kunstenaars, maar ook aan kunstenaars uit de rest van Nederland en zelfs uit het buitenland. Hiervoor organiseerden zij iedere drie jaar een kunstmanifestatie in en rond Amersfoort. En daar is dus deze tekening uit voortgekomen.

We veronderstellen dat Urban Wijland niet meer bestaat. We konden nog herleiden, dat de manifestatie in ieder geval van 1 t/m 24 juni 2012 nog heeft plaatsgevonden.

Logo voor weblog

De foto met de humoristische tekening is echter niet verloren gegaan. Het is het logo geworden van de Hooglandse weblog ‘Leuk en Informatief’. Met als ondertitel: ‘Zomaar ter opvrolijking en informatie’.